måndag 29 juni 2009

Nya tyger

Var uppe i Uppsala en snabb runda blev inte att jag hann innom några tygbutiker då dels för att det var helg men även för att vi hade annat att göra.
På vägen hem hade vi inte alls lika bråttom så då svängde vi innom Söderköping och Jofotex =D Mitt i värsta värmen kom vi och skoskav hade jag också men det hindrade mig inte. Gick en runda där inne men då jag igentligen inte skulle handla något annat än ugglor så tycker jag faktiskt att jag var super duktig som inte kom hem med halva affären. De bruna ugglorna var slut så det blev lite blå istället.

Det blev 1,5m blå ugglor
1m gula flodhästar
1m stretch denim
2m röd mudd
5m resår

Efter Jofotex stannade vi för mat sen var det dags för hemfärd till Jönköping igen. Blev att vi stannade vid Brahehus och fotade lite fina kort innan vi fortsatte den sista biten.
När vi kom hem så tog jag emot ännu mer tyg som hade blivit köpt under tiden jag var i U-sala.
Rosa och Blå bubblor i bomull

Sen har Edvin byxorna nått sin ägare och det finns live bilder på dom HÄR Edvin ser ut som en nöjd kund.
Ha en trevlig dag i värmen

onsdag 24 juni 2009

Filtar

Har broderat 2st filtar på beställning till 2 olika personer.
Den första är en grön fleece filt som ska ges bort i present till en nyfödd.


Den andra är en svart fleece filt som ska ges bort som dopgåva.


fredag 19 juni 2009

Midsommar

Var rätt så prodruktiv igår känner jag. Jag broderade 9st handdukar och sydde 2st solhattar sen hann jag med att sy en ny klänning till lilla A som hon skulle ha nu på midsommar.
Det blev en med söta igelkottar. Hon verkligen älskar dessa igelkottar så det var ett självklart val av tyg när jag skulle sy. Själv är jag barnsligt förälskad i dessa igelkottar jag med. Tycker de är så söta med sin stora nos och små ögon.

Handdukarna är en beställning från en av mina handdukskunder sen innan. Hon ville ha 9st vita handdukar med guldfärgad tråd så det såg lite exlusivt ut. Hoppas hon blev nöjd för det blev jag iaf. Tycker det blev lite hotellkänsla över dom faktiskt.

Solhattarna är i det limegröna flodhäst tyget ifrån IKEA. Det är beställning på en av dom men då jag inte var säker på storleken sydde jag 2st i olika storlek så den som blir kvar kommer finnas till försäljning sen.



Ha en super trevlig midsommar allihop

torsdag 18 juni 2009

Presenter till en liten E


Min stora dotter I blev för ca 2 veckor sen stora syster hemma hos hennes pappa. Hon ville jag skulle sy en present till lilla E vilket jag så klart ställde upp på.
Hon stod länge och valde mellan tyger och modeller på kläder till slut så valde hon en singoallaklänning och en knutmössa då lilla E är lite för liten för att bära solhatt




måndag 15 juni 2009

Solhatt


Då lilla A verkligen älskar sin mumin solhatt jag sydde till henne passade jag på att sy en till solhatt till henne när jag ändå hade en beställning på en....fast beställningshatten är inte färdig men lilla A är nu stolt ägare till 2 solhattar =)

lördag 13 juni 2009

EFTERLYSNING!!

Undrar ifall det är någon som läser min blogg som råkar ha ett påslakan i från IKEA som jag kan få köpa eller byta mig till.
Jag söker ett likadant som det på bilden FAST med BLÅ igelkottar


Har någon ett sånt som de vill avvara så maila mig på amdadesign@gmail.com eller kommentera inlägget med er mail så hör jag av mig till er

Presenter

Dessa presenterna har jag gjort på beställning till 2 små tjejer. Har inte kunnat blogga om dom förrens nu då jag inte visste ifall deras föräldrar läser min blogg.


Det första är en lek kub i fleece, fylld med vadd och prassel med roliga lappar att pilla på i sömmarna. Allt är sytt med dubbla sömmar för att vara så barnsäkert som möjligt.
Här fick jag näst intill fria händer det enda som var ett krav var namnet och piraya figuren sen fick jag välja färger på fleece och broderier själv.
Valde cerice och lime färgad fleece då jag tycker det är så snyggt ihop. Sen var det dags att välja broderier vilket inte alls var lika lätt...tror jag har alldeles för många att välja på =D det slutade med att jag frågade barnen och de valde dessa fiurerna.
Stora I valde hästen då den hade rolig man och svans som sticker ut, sen valde hon kaninen då hon tyckte den var söt, Mellan C valde lejonet och lilla A sprang runt med snigeln och viftade med fingret som man gör till sången Lilla snigel akta dig.

Detta är en Rosa fleece filt med brodeerat namn och söta Ior och Tigger. Här hade jag bara kravet att namnet skulle vara i rosa och att det gärna fick vara nått med Nallepuh och hans vänner. Så det blev ett broderi med Tigger och Ior som små bara för att jag tycker de är så söta =)




fredag 12 juni 2009

Muddbyxor

Svart velour med Grå muddar och text

Fick en beställning ifrån en av mina bloggläsare som hade sett bilden på mellan C´s "buse" byxor. Hon gillade ideén och undrade om jag ville göra ett par byxor till hennes son. Självklart sa jag och det blev 2 par byxor med namn på. Hon valde färgerna och jag sydde =)

Brun velour med Oranga muddar och text

Velouren kommer ifrån A&H och muddarna kommer ifrån Swelogent

Skolavslutning


Min äldsta dotter I hade skolavslutning igår. Det var den sista skolavslutningen på den skolan då skolan stängs för att det finns för lite barn. Det har varit en underbar skola och fröknarna kommer vara saknade.
Stora I ville att jag skulle sy hennes skolavslutnings kläder vilket jag så klart ställde upp på. Hon fick välja modeller själv sen stod hon länge vid tygskåpen och tittade och kände innan hon kom fram till att det skulle bli i vitt och rosa, för det var sommar sa hon.
Det blev en rosa kortärmad topp med vita kantband sydd i milano trikå ifrån Swelogent.
Sen blev det en kjol i vitt och rosa bomullstyg med vit mudd i midjan och vita kantband längst ner på kjolen. På kjolen ströks ett märke fast med texten "angel" . Detta märke är köpt på Stoff och Stil för flera år sen och har legat i gömmorna sen dess.
Stora I blev super nöjd med resultatet och var så stolt över kläderna när vi var på avslutningen. Hon visade kläderna för klasskompisarna och sa stolt: Det här har min mamma sytt. Jag har valt hur allt ska se ut.
Ska ta en bild på kläderna var för sig sen när hon kommer hem från sin pappa där hon är nu och kläderna följde med dit.

tisdag 9 juni 2009

Tävling

Är med och tävlar om ett tygpaket hos Pumla håll tummarna för att jag vinner det =)

torsdag 4 juni 2009

Hobbyglädje

Igår var jag i affären Hobbyglädje i Jönköping där den snälla butiksinnehavaren fått hem de sakerna jag ville ha från panduro. Betalade glatt och skyndade mig hem dels för att sätta igång direkt att tryck men även för att blogga...men sen kom det 1000 andra saker i mellan så det blev varken tryck eller bloggande.
Idag har jag gjort 2st beställningar men då jag vet att det är presenter så får de bilderna vänta tills efter själva present dagen....men
Jag har en bild på de roliga tryck sakerna =D Ska testa att trycka nu ikväll för resten av helgen ska vi vara iväg på Mantorp och kolla på bilar och sen ska vi ju visa lilla Kermit för alla de som är intresserade av att köra miljövänligt =)
Jag och lille Kermit

Sen så har den super snygga och söta Anna tagit kort på mössan och kepsen som jag skickade till henne. Klicka HÄR så kommer ni till ANNA
Super kul att du gillade både mössan och kepsen...tror nog att Cesare skulle vilja ha ett snyggt halsband eller varmt vinter täcke med hans namn på istället ;)