torsdag 26 maj 2011

Det fixas och donas

Ja det fixas och donas faktiskt för fullt i ateljén dels håller jag på med beställningar sen så syr jag ju upp saker som ska med på min FÖRSTA marknad. Jag är så nervös, vet faktiskt inte varför men är rädd att jag inte har med rätt saker eller att ingen kommer dit eller att vädergudarna är elaka och ger mig riktigt oväder...ja allt det där som man inte vill ska hända. Men det ska nog gå bra det här det är ju mest för att prova på om detta med marknader är något för mig.
Men åter till syandet, AMDAdesign blir internationella igen vilket gör mig jätte glad denna gången är det till landet Makedonien som kläderna flyger. Till en bilgalen 3åring samt hans nyfödda lillasyster.

Till grabben blev det 2 fordonströjor i olika färg den första i svart fordonstyg med lime färgade kanter och den andra i ljusblå fordonstyg med vita kanter båda är sydda i strl 92

Till lilla syster blev det en dregglis som tydligen var något helt nytt för beställaren, hoppas så klart att den uppskattas och att det nu kommer sys dregglisar i hela Makedonien =) Tygvalet blev lila stjärnor med tjejens namn i rosa broderat.

fredag 20 maj 2011

Stegräkning

Vi är ett helt gäng av sömmerskor som har påbörjat en stegräknar tävling. Självklart är jag med i denna då det är massor av fina priser som lottas ut bland de som deltar.
Jag menar vem skulle inte bli glad för något av alla dessa priserna?
Det jag tycker är roligt är att man inte måste gå flest antal steg för att lyckas vinna för alla är vi ju vinnare då vi börjat röra på oss och får en bättre hälsa.
Jag håller tummarna iaf och går en extra runda varje dag =)


Znok Design - Presentkort på 500kr att nyttja i webshoppen www.znokdesign.se
Lilofant Design - Ett hemligt paket www.lilofant.se
Strömming Design - Presentkort värde 300kr att nyttja i webshoppenhttp://strommingdesign.jetshopmini.se/
Bibbis textil En Fiskars sofout trådsax  http://www.bibbistextil.se
Liandlo 25% rabatt på en beställning www.liandlo.com
Kameleont Design 1 meter valfritt tyg www.kameleontdesign.se
Tygpyssling Ett hemligt paket www.tygpyssling.se
Penguin Design tycker att vi alla är vinnare och ger oss 20% rabatt på ett smycke http://penguindesign.se/ 
Monika Kylli Emballage 10st rosa malingbags www.m-kylli-emballage.se
Mrs Bao Tygmarknad Ett hemligt paket http://mrsbaoblog.blogspot.com/p/shoppen.html 

måndag 9 maj 2011

Nu är jag nöjd

Har filat på mönstret till min one piece hela dagen och nu är jag äntligen nöjd.
Denna är sydd i collage tyg med fodrad luva och dragkedjan går hela vägen upp i luvan med ett personligt broderi på antingen rumpan eller ryggen.
Strl 74
Om du vill ha en egen one piece kommer jag ha dom upp till strl 86 och de kostar 450kr
Ska vara duktig och uppdatera tyglagret i morgon för som det är nu har jag inga collage tyger i galleriet.

söndag 8 maj 2011

One piece

Håller på att fixa med ett mönster på en one piece alà AMDAdesign är inte riktigt nöjd med hur den ser ut än men då jag lovat lilla kusinen Moa en one piece och jag hade precis så det räckte med lila till henne så får hon prov exemplaret. Är sydd i lite tjockare trikå så man kan ha den över sommarkläderna när man tex somnat i vagnen eller när man har en skön grillkväll och solen har gått i moln.
Som ni ser har jag även köpt mig en docka för att kunna visa bättre hur kläderna jag syr ser ut på, nu ska jag bara komma ihåg att ta med mig den bra kameran ner i ateljén också så ni får lite bättre bilder än mobilkamera bilder med dålig färg. =)
Denna är iaf i färgerna lila och grå med en stjärna på bröstet med Moas bokstav i strl 74

lördag 7 maj 2011

Marknad

Har haft hela lördagen full med saker som skulle bli klara då hela familjen legat magsjuka över en vecka. Tack alla snälla kunder som har överseende med att leveranserna blev lite försenade pga det.
Tänkte meddela att jag har haft de första kunderna i min nya butik vilket känns jätte roligt för då vet jag att den funkar som den ska samt att den inte har varit ett onödigt jobb att göra =)
Håller på för fullt med att sy upp en hel del saker som jag ska ha med på marknad. Detta med marknader är helt nytt för mig men jag tänkte testa på det och premiären blir Vittsjö marknad som är den 18 juni. Om ni har tips på fler marknader som sker i Småland eller norra Skåne som ni tycker jag ska komma till får ni gärna kommentera så ska jag kolla upp om det går att ordna.
Avslutar med en bild på ett par napphållare jag sytt till en annan syvän som har den fina bloggen w-collection